هر روزی که میگذرد، در زندگی خود رد پای تکنولوژی را بیشتر حس میکنیم. از هوشمند شدن آپارتمانها گرفته تا ماشینی که هر روز سوارش میشویم. در این میان، اثر فناوریهای پیشرفته بر روی دیجیتالی شدن تجهیزات پزشکی نیز کم نبوده است. حالا که بسیاری از خدمات بیمارستانی به خصوص در بخش تصویربرداری پزشکی به سمت دیجیتالی شدن پیش رفته، انبوهی از اطلاعات حاوی تصاویر پزشکی بیماران بدست آمده که برای ذخیره کردن و دسترسی آسان به آنها، سامانه پکس (PACS) وارد عمل شده است. به منظور انتخاب بهترین سامانه، استفاده از راهنمای خرید پکس رادیولوژی میتواند بسیار کمک کننده باشد. ما در راهنمای خرید پکس رادیولوژی، ۱۱ نکته مهمی که باید موقع خرید به آنها توجه کنید را توضیح میدهیم.
سامانه پکس خوب این اجازه را به شما میدهد که در یک سیستم واحد، تمامی اطلاعات بیماران خود را وارد کنید و از هر دستگاهی بتوانید به این دادهها دسترسی داشته باشید. این فرآیند باید آن قدر سریع و آسان باشد که در شرایط اورژانسی، هیچ استرس اضافهای را به کادر درمان وارد نکند. در واقع مثل خریدن هر محصول دیگری باید از بین نرمافزارهای پکس موجود، گزینهای را برای خرید انتخاب کنید که کار کردن با آن برای کاربر بسیار ساده باشد. بنابراین آشنایی با انواع مختلف پکس رادیولوژی میتواند به تصمیمگیری شما در خرید بهترین سامانه پکس (PACS) کمک کند.
سرور، سختافزار و نرمافزار پکس مستقل، در همان محل بیمارستان قرار دارند. بنابراین اطلاعات و تصاویر بیماران به محض ایجاد شدن، به طور مستقیم در سرور ذخیره میشوند. درست است که به دلیل در اختیار داشتن تمامی اجزای پکس، بیمارستان اختیار کامل آن را در دست دارد اما مسئولیت پشتیبانی و تأمین فضای کافی برای ذخیرهسازی دادهها نیز کاملاً به عهده خود بیمارستان است.
به علاوه، پزشک زمانی میتواند اطلاعات پکس را مشاهده کند که توسط رایانهای که بر روی آن نرمافزار پکس (PACS) نصب شده به سرور پکس متصل شود. بدین ترتیب، سامانه پکس امنیت بسیار بالایی خواهد داشت اما دسترسی به دادهها، با توجه به هر کاربر متفاوت و محدود خواهد بود.
نکته مهم دیگر این است که بیمارستان برای راهاندازی سیستم پکس مستقل باید هزینه زیادی پرداخت نماید زیرا هم سختافزار و هم نرمافزار را باید خودش تأمین کند. از طرفی، بعد از راهاندازی سامانه باید هزینه نگهداری و بهروزرسانی آن و افزایش فضای ذخیرهسازی دادهها را هم بپردازد.
همچنین جهت گرفتن بک آپ باید اطلاعات به صورت آفلاین بر روی DVD یا هارد ذخیره شده و به یک فضای ذخیرهسازی در خارج از بیمارستان منتقل شود که این فرآیند، بسیار زمانبر و پر هزینه است.
در این نوع نرمافزار، اطلاعات و تصاویر دیجیتال بیماران از طریق فضای ابری و به صورت آنلاین، به محض ایجاد شدن ذخیره میشوند. بنابراین کاربران مجاز میتوانند در هر زمان و در هر مکان، تا زمانی که به اینترنت متصل هستند، اطلاعات بیمار را مشاهده کنند.
همچنین از یک فضای مجازی برای ذخیرهسازی دادهها استفاده شده و به همین دلیل، هیچ گاه با مشکل کمبود فضا مواجه نخواهید شد. به علاوه، لازم نیست نگران خدمات پشتیبانی و نگهداری باشید چرا که شرکت فروشنده پکس، مسئول انجام تمامی این کارها در خارج از محل بیمارستان است.
به منظور دسترسی به دادهها کافیست که پزشک با اتصال به اینترنت و استفاده از اپلیکیشن پکس، به سیستم وصل شود. بنابراین پزشک میتواند به صورت از راه دور کار کند و تصاویر بیمار را به آسانی و با سرعت بالا به پزشکان دیگر ارجاع دهد.
چون شرکت فروشنده پکس، تأمین کننده سختافزار، نرمافزار و فضای ذخیرهسازی داده و ارائه دهنده خدمات نگهداری از سامانه است، هزینهای که بیمارستان برای راهاندازی و فعالیت سیستم پکس پرداخت میکند، بسیار کم است.
این نرمافزار، ترکیبی از پکس مستقل و پکس مبتنی بر فضای ابری است. بدین ترتیب میتوان از مزایای هر دو روش استفاده کرد. به طور مثال، اطلاعات و تصاویر را بر روی سرور موجود در محل بیمارستان ذخیره کرد و گرفتن بک آپ را بر روی فضای ابری انجام داد.
بدین ترتیب باید متناسب با نیازهای مرکز پزشکی خود، تصمیم بگیرید کدام نوع سیستم پکس (PACS)، بهترین گزینه برای شماست.
یکی از ویژگیهای مهم پکس، حجم فضای ذخیرهسازی اطلاعات است. به منظور تعیین حجم فضای مورد نیاز خود باید به سه پارامتر دقت کنید: حجم Studyها، نوع مدالیته تصاویر و مدت زمان مورد نظر برای نگهداشتن اطلاعات ذخیره شده که معمولاً بین ۷ تا ۲۱ سال است. نکته بعدی این است که آیا در سامانه پکس میتوان هر نوع دادهای اعم از دایکام یا غیر دایکام را ذخیره و بازیابی کرد. در صورت تهیه سیستم پکس خلیج فارس میتوانید فضای مورد نیاز برای ذخیرهسازی اطلاعات را با بزرگتر شدن مجموعه خود، به راحتی ارتقا دهید.
سیستم پکس باید امکان دسترسی به وب را داشته باشد. در این صورت پزشک میتواند با استفاده از گوشی، تبلت یا رایانه، تصاویر و دادههای بیمار را بررسی کند و میتوان تصاویر را از مدالیتههای مختلف مشاهده کرد.
سیستم پکس باید به گونهای باشد که با استفاده از مرورگر وب امکان دسترسی کامل به نرمافزار را فراهم کند بدون اینکه نیاز به نصب نرمافزار خاصی بر روی دستگاه کاربران باشد. همچنین سامانه پکس باید اجازه اتصال به چندین سیستم پکس (PACS) را بدون توجه به شرکت سازنده آن بدهد، از طیف گستردهای از تصاویر پزشکی پشتیبانی کند و به سایر سیستمهای اطلاعات بیمار، وصل شود.
سامانه پکس باید قابلیت ارائه Worklist هوشمند و سازمان یافته را بر اساس نیازهای کاربر داشته باشد. این سیستم باید هر یک از Studyها را به پزشک، رادیولوژیست یا پزشک فوق تخصص مربوطه ارجاع دهد.
سیستم پکس باید به راحتی قابل تنظیم باشد و به کاربر اجازه دهد که قالب مورد نظر خود را به صورت سفارشی شده ایجاد کند. کاربر باید بتواند یک اسنپ شات از ورک اسپیس خود بگیرد، به طور اتوماتیک آن را به کالکشن خود اضافه کند و با سایر کاربران به اشتراک بگذارد.
چنانچه سیستم پکس دارای قابلیت مانیتورینگ و آنالیز Real-time باشد، امکان ارائه گزارشهای کامل و به موقع برای پزشکان را فراهم میکند. همین ویژگی میتواند به کارایی بیشتر مرکز، کمک کند. سیستم پکس خلیج فارس با داشتن ابزارهای تخصصی و فوق تخصصی، کار تهیه گزارش برای پزشک را بسیار راحت میکند.
در یک مرکز پزشکی، اتصال سیستم پکس (PACS) به سوابق پزشکی الکترونیک (Electronic Medical Record-EMR) باعث سادهتر شدن جریان کار و افزایش میزان بازگشت سرمایه میشود.
یکی از نکاتی که باید هنگام خرید سیستم پکس (PACS) به آن توجه کنید، نحوه ارائه خدمات پس از فروش مانند بهروزرسانی نرمافزار، عیبیابی و پاسخگویی ۲۴ ساعته است.
آموزش کامل و مداوم کادر درمان توسط شرکت فروشنده برای استفاده صحیح از قابلیتهای سیستم پکس، موضوع مهم دیگری است که باید حتماً به آن دقت کنید. این ویژگی باعث میشود که در آینده، تعداد تیکتهای کمتری را به شرکت فروشنده ارسال کنید.
داشتن یک سامانه پکس مقیاسپذیر به گونهای که با بزرگتر شدن مرکز پزشکی شما، امکان گسترش آن جهت پشتیبانی از حجم بیشتری از دادهها وجود داشته باشد، بسیار مهم است.
پس اگر به دنبال خرید یک سیستم پکس (PACS) مناسب هستید حتماً قبل از هر گونه اقدامی، راهنمای خرید پکس رادیولوژی را مطالعه کنید. با توجه به تمامی ویژگیهای نامبرده، پیشنهاد ما سیستم پکس خلیج فارس است. این سامانه در بسیاری از بیمارستانها در سراسر کشور نصب شده و کاربران، از عملکرد آن رضایت کامل داشتهاند.
https://www.intelerad.com/en/2022/03/04/how-to-choose-a-pacs-system-and-vendor/